CD Danses de Penáguila

Danses de Penàguila 2023

AJUNTAMENT DE PENÀGUILA - SOCIETAT MUSICAL CULTURAL DE PENÀGUILA

El dia 17 de febrer de 2023 es va publicar al Dogv. la declaració de les danses de Penàguila com a “Bé immaterial de rellevància local”.

Tinc l'honor i la satisfacció d'oferir-vos aquesta memòria on trobareu els documents que ho han aconseguit.

La música i la dansa tenen una gran importància en el desenvolupament de les persones, tant en l'apartat físic i mental com en l'emocional. Formen part de les nostres vides. La música tradicional és aquella que ve de les arrels d'un poble, de les seues manifestacions populars, de les diferents etapes de la vida, del treball, les festes, etc. i de tot allò que conforma un pensament respecte a la forma de sentir qui som i d'on som.

De la mateixa manera que valorem, cuidem i guardem una joia antiga, que pertanyia a la nostra família, als nostres avantpassats... de la mateixa forma que repetim amb afecte als nostres xiquets i xiquetes les històries i vivències antigues que a nosaltres ens han tramés els nostres majors, cal procurar que les nostres danses tradicionals no es deixen de ballar al carrer, a les places, en festes o en qualsevol ocasió.

El reconeixement del nostre ball de carrer, de les nostres danses, com a “Bé immaterial de rellevància local” és un pas importantíssim per a garantir aquesta continuïtat.

Vull aprofitar l'ocasió per a donar les gràcies a totes les persones que han treballat per aconseguir-ho. Em consta que ha sigut un gran treball d'investigació i recerca, coordinat per Mari Carmen Blanes Gisbert, aleshores regidora d'aquest ajuntament. En especial a Marc Baldó Lacomba, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de València i Cronista oficial de Penàguila pel seu treball sobre els antecedents històrics de les danses de Penàguila. A Pau Blanes Mullor, mestre de música i professor superior de saxòfon pel Conservatori Superior de Música "Òscar Esplà" d'Alacant qui ha fet l'estudi musicològic i coreogràfic. I a Paqui Llorenç Picó membre de l'Associació cultural El Cabasset Cabassat i presidenta de l'anterior grup de danses El Rodamur de Penàguila qui ha fet l'estudi sobre la indumentària.

Vos convide a tots i totes a gaudir de les nostres danses i vos demane ajuda per a la seua conservació i difusió.

Salvador Català Picó
Alcalde de Penàguila

Pots sol·licitar el teu exemplar de l'USB a l'Ajuntament de Penàguila

Fitxa Tècnica

Número de Catàleg: 198TR23CD

Depòsit Legal: A 437-2023

SOCIETAT MUSICAL CULTURAL DE PENÀGUILA

Producció i Edició:
AUDIOART

Producció executiva:
AJUNTAMENT DE PENÀGUILA

Gravació i masterització:
RAFA MONLLOR - AUDIOART

Disenny i maquetació:
AVELLÀ GRÀFIQUES, Pedreguer

Títols del USB

01Antecedents Històrics
02Estudi Musicològic i Coreogràfic
03Indumentària
04Annexos Danses
05Llibret Danses
06Diari Oficial de la Generalitat Valenciana
07Música Danses HD
08Música Danses MP3
09Video Danses

Puedo ayudarte con tus grabaciones como autor

Audioart es un estudio de grabación y sello discográfico con más de 20 años al servicio de los autores

Rafa Monllor

Ver entradas de Rafa Monllor
Técnico de sonido especializado en grabaciones de música sinfónica, de cámara y cantautores. Me apasiona mi profesión y me siento un privilegiado por poder dedicarme a ella. Por eso pongo todo el empeño en conseguir la máxima calidad de sonido en tus grabaciones.
Volver arriba
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para fines de afiliación y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Abrir WhatsApp
1
¿Hablamos?
Hola soy Rafa,
¿En qué puedo ayudarte?